За фирмата

 1. » Промяна в управлението на Дунав турс круизис ЕАД през 2019 година
 2. » Промяна в управлението на Дунав турс крузис ЕАД
 3. » Дунав турс попълва флота си с още един кораб (PDF)
 4. » "Добро утро с БНТ2", излъчванe от Русе - 31 май 2013 за фирма "Дунав Турс" АД
 5. » Новина за фирма "Дунав Турс" АД (Mpg, 51 MB)
 6. » Рекламен филм за фирма "Дунав Турс" АД (DivX, 20 MB)
 7. ПРЕДСТАВЯНЕ
 8. „Дунав Турс“ АД е единствената българска компания, специализирана в речния круизен туризъм.
 9. Дружеството е наследник на създадения през 1948 година “Балкантурист” и първите стъпки в круизния туризъм по река Дунав са направени през 1984 г. със закупуването на двата пътнически кораба „Русе“ и „София“, построени в корабостроителницата „Де Бисбош”, Холандия.
 10. „Дунав Турс“ АД е приватизирано през 1999 г., а през 2012 г. „Юнион Груп" АД става мажоритарен собственик.
 11. Виждайки перспективата в развитието на речния круизен туризъм, акционерите инвестират в разширяването на корабните капацитети:
 12.      • През зимата на 2000/2001 година е извършена цялостна реновация на двата пътнически кораба „Русе“ и „София“ (всеки с капацитет от 200 пасажери и 55 души екипаж). Инвестирани около 2 000 000 евро, а в последствие през 2009 е подменен интериорът на корабите и обновяването им продължава ежегодно.
       • През 2004 г. в корабостроителница „Мерведе“ в Холандия е построен кораб “Русе Престиж” (капацитет 160 пасажери, 40 души екипаж), чийто район на плаване е от Амстердам по Рейн до Дунавската делта.
       • През 2006 г. са закупени два нови кораба, които са по-малки по размери и дават възможност за по-голяма гъвкавост и покриване на други райони на плаване на европейските водни пътища - „Хайнрих Хайне“ (капацитет 110 пасажери, 30 души екипаж) и „Елегант Лейди“ (капацитет 128 пасажери, 32 души екипаж).
       • През 2012 г. флотата на “Дунав Турс” се увеличава с новопостроения в Холандия по поръчка на дружеството кораб „Ариана” (160 пасажери и 40 души екипаж), който разполага с 81 кабини, от които 64 с френски балкони в съзвучие с най-новите тенденции в речното корабоплаване. Неговата поява е поредното доказателство, че „Дунав Турс” е неделима част от европейския туристически пазар, като успешно продължава традициите на българското пътническо корабоплаване.
 13.      В съзвучие с политиката за постоянно обновяване на флотата, в последните две години “Дунав Турс” АД се раздели с два от старите си кораба - „Русе“ и „Хайнрих Хайне“, като едновременно с това стартира проект за строителство на новия флагман на компанията – моторен кораб „Адора“ (191 пасажери и 48 души екипаж) – съвременен съд, отговарящ на последните тенденции в речното корабоплаване, както от гледна точка на технико-експлоатационни характеристики, така и от гледна точка на комфорта на гостите на борда. Корабът ще бъде пуснат на вода през пролетта на 2019 година.
 14.      Бяха основно ремонтирани още два от корабите на компанията - „Елегант Лейди“ и “Русе Престиж”, които след оборудването им с френски балкони отговарят напълно на нарасналите изискванията на клиентите.
 15.      Към настоящия момент „Дунав Турс“ АД е собственик на четири речни круизни кораба с общ капацитет от 640 легла, които покриват 80 % от известните круизни дестинации в Европа.
 16.      Корабите на Дружеството превозват туристи от Западна Европа, САЩ, Канада, Русия, България и др. През 2017 година на шестте кораба са пътували общо над 30 000 пасажери.
 17.      Екипажите на корабите на „Дунав Турс“ АД са еднородни, български, владеещи добре немски и английски език.
 18.      Кухнята на борда е гордост за Дружеството и предлага специалитети от и българската и интернационална кухня, приготвени от пресни продукти на борда от квалифицирани майстор-готвачи.
 19.      Провежда се целодневна анимационна програма, включваща представяне на българския фолклор, състезания, беседи, скечове, дегустация на български вина и други.
 20.      В стремежа си да предостави комплексни услуги на клиентите си, компанията притежава и управлява дъщерните си дружества “Дунав Турс Хотелс” ЕАД - с основен предмет на дейност туристически услуги за чужди кораби, акостиращи на дунавски пристанища в България, корабно агентиране и снабдяване, продажба на самолетни и автобусни билети, организиране на пакетни програми на екскурзии в страната и чужбина, предлагане на круизни пътувания, самолетни билети и екскурзоводски услуги и „Дунав Турс Круизис” ЕАД, в което е консолидирана оперативната работа на компанията по експлоатация на корабите от флотата на “Дунав Турс” АД.

Местоположение на корабите

Самолетни билети

Резервации на хотели

Smart Traveler Enrollment Program