„Дунав турс“ попълва флота си с още един кораб

адора1

Единствената българска фирма за круизен туризъм „Дунав турс“ АД попълва флота си с още един кораб. В холандската корабостроителница „Ден Брейн“, в присъствието на мениджърския екип на фирмата, проектанти, строители и партньори в проекта, тържествено беше положен килът на моторен кораб „Адора“. Името идва от английското adore, което в превод означава обожавам и не е подбрано случайно – „Адора“ ще е кораб, който ще накара пасажерите да го обожават още от стъпването им на борда.

От пускането му на вода през пролетта на 2019 г. „Адора“ ще плава под български флаг за един от основните партньори на „Дунав турс“ – реномираният немски туроператор „Фьоникс Райзен“, чиито първи пасажери ще се качат от немския град Пасау през месец април.

„Адора“ ще е най-големият и модерен кораб от флота на „Дунав Турс“ с дължина от 135 метра и широчина 11.40 метра. Ще има деветдесет и пет кабини на три палуби, като част от тях ще са с френски балкони. Наред с обичайните за този тип кораби основен ресторант и панорамен бар, е предвиден и кърмови ресторант, в който ще се предлага различно меню по избор, а туристите ще наблюдават как се приготвя храната им.
„Инвестицията в размер на почти четиридесет милиона лева е навременна и много необходима. С всяка изминала година конкуренцията в нашия бранш се засилва. Не можем да си позволим да изоставаме от съвременните тенденциите и да рискуваме позиции, които сме градили повече от трийсет години.

За пореден път се доверяваме на холандска корабостроителница, а концепцията за цялостното обзавеждане на новия ни кораб е поверена на известен холандски дизайнер. За първи път ще имаме един много различен, както в техническо, така и в интериорно отношение кораб.“, каза капитан Светослав Филев, главен изпълнителен директор на русенската компания.

Настоящият навигационният сезон е вече в разгара си и до този момент корабите работят на сто процента. Отново се изпълняват круизи по реките Дунав, Рейн, Майн и Мозел, а основната атракция са пътуванията до делтата на река Дунав. В края на сезона ще има и два круиза изцяло с български туристи.

Запитване за чартър